Ψυχοθεραπεία

ti einai h psuxotherapeia

Η ψυχοθεραπεία είναι μια μορφή θεραπευτικής παρέμβασης η οποία βασίζεται στο υποστηρικτικό πλαίσιο εμπιστοσύνης και εχεμύθειας που αναπτύσσεται από τη συνεργασία ανάμεσα στο θεραπευόμενο και το θεραπευτή του. Μέσα από την ψυχοθεραπεία το άτομο διερευνά δύσκολες καταστάσεις και οδυνηρά συναισθήματα και εμπειρίες και ερμηνεύει τη σύνδεση μεταξύ τους μέσω των τεκμηριωμένων ψυχολογικών θεωριών και της χρήσης ενός ευρέος φάσματος μεθόδων και τεχνικών.

Ο στόχος της ψυχοθεραπείας είναι η αλλαγή στον τρόπο που το άτομο αισθάνεται, σκέπτεται, συμπεριφέρεται και αλληλεπιδρά ώστε να ανακουφιστεί από τυχόν αρνητικά συναισθήματα, να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του και να επιτύχει την ατομική του εξέλιξη.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

psychoterepeia«Έχω φίλους που με βοηθούν. Η ψυχοθεραπεία μου φαίνεται περιττή!» Συχνά ακούμε φράσεις, όπως: «Η ψυχοθεραπεία μου εμένα είναι να βγω με τους φίλους μου» ή «Τι να κάνω τον ψυχολόγο; Αφού έχω την κολλητή μου!». 

Ανακουφιστικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει σχεδόν οτιδήποτε. Μια κουβέντα σε μια τυχαία συνάντηση, μια φιλική συζήτηση, μια βόλτα με την παρέα. Κάθε τι, όμως, που μπορεί εν δυνάμει να αποδειχθεί βοηθητικό, δε σημαίνει ότι αποτελεί ψυχοθεραπεία.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)